Oude Garderenseweg 193

8075 PL Elspeet
€695.000 k.k.

Kenmerken

Status: Verkocht
Bouwjaar: 1857
Woonoppervlakte: 166 m2
Perceeloppervlakte: 1365 m2
Inhoud woning: 655 m3
Gebouw gebonden buitenruimte: 20 m2
Externe bergruimte: 118 m2
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 4
Aantal badkamers: 1

Omschrijving

Deze Rijksmonumentale woonboerderij ‘Kijkover’ is de afgelopen 113 jaar nooit te koop geweest, dan behalve binnen de familie. Met recht dus een buitenkans dat wij dit bijzondere erfgoed dan ook te koop mogen aanbieden. Deze typische ‘hallenhuisboerderij’ dateert van 1857 en met recht dus een monument, die tegelijk in eigentijdse staat verkeert. Het is namelijk de afgelopen jaren gemoderniseerd, rond 1995 gerestaureerd en recent ook nog eens verduurzaamd. Het staat op een perceel erfpachtsgrond van 1.365 m², waarvoor u momenteel jaarlijks een canon betaalt van € 8.955,32. Door alle verduurzamingsmaatregelen als 27 zonnepanelen, een zonnecollector, warmtepomp, airco, vloerisolatie en vloerverwarming, dubbele beglazing en gevelisolatie, zijn de energielasten erg laag. Naast het feit dat het al uniek is om zo’n label te hebben in combinatie met het bouwjaar, is het vooral uniek om hier te mógen wonen. Hier spreekt historie en maakt u deel uit van een bijzonder stukje Veluwe. De boerderij, bakhuis en de oude waterput, maar ook binnen de oude gebinten geven het geheel een karakteristieke beleving. Een oude boom in de voortuin is volgens de overlevering maar liefst 400 jaar. De omgeving wordt gekenmerkt door een prachtig stukje natuur, wat de Veluwe u hier te bieden heeft. Stilte, privacy, rust en natuur zijn hier tastbaar aanwezig. U woont hier in de driehoek tussen Uddel, Elspeet en het kleinste stadje van Nederland: Staverden. Een plek waar de bijzondere flora en fauna van de Veluwe zich optimaal laat zien. Naast de ruime woonboerderij en het bakhuisje, zijn er nog diverse bijgebouwen, waaronder een heerlijk tuinhuis, een geïsoleerde schuur met zolder en een royale kapschuur/wagenloods. Uiteraard wordt de boerderij en de plek tekort gedaan om geheel te beschrijven. U wordt dan ook uitgenodigd om dit te komen beleven. Kijk alvast op de website oudegarderenseweg193.nl voor meer informatie.

BOUWKUNDIGE INFORMATIE
De woning is gebouw in 1857 en is opgetrokken in steen, voorzien van na-geïsoleerde muren (nieuwe geïsoleerde binnenmuren in 1995). In 2010 is er een geheel nieuwe en geïsoleerde begane grond vloer in aangebracht, met vloerverwarming. Het dak is deels bedekt met riet (ca. 2000) en deels met dakpannen en is van binnenuit met glaswol geïsoleerd. Voornamelijk houten kozijnen met dubbele beglazing. Elektra is vernieuwd en tevens aangesloten op waterleidingnet en eigen watervoorziening. Voor gas is er een propaan gastank. Verwarming is een hybride-systeem middels een (lucht)warmtepomp met cv-ketel en tevens zijn er diverse airco-units en houtkachels aanwezig. Internet is via glasvezel (vastrecht is afgekocht!). Tenslotte is er een zonnecollector met boiler voor het warm water en 27 zonnepanelen (installatie datum 2018).

INDELING
Begane grond:
Entree aan de zijkant van de woning. Daar is de bijkeuken verdeeld in een ruime entree met garderobe en een aparte wasruimte met aansluitingen voor de wasapparatuur. Vervolgens is er de woonkeuken. Een heerlijke lichte ruimte met een grote schuifpui en houtkachel. De ruime en degelijk gebouwde houten keukenopstelling is in 2010 vernieuwd, waarbij later nog het prachtige fornuis is geplaatst met diverse ovens en een inductiekookplaat. Tevens is er een vaatwasser en veel kastruimte. Middels een ensuite is de woonkeuken gescheiden van de woonkamer aan de voorzijde. Een prachtige ruimte met mooie raampartijen met roedeverdeling en monumentaal dubbel glas. Vrijwel de gehele begane grond is voorzien van een fraaie Italiaans hardstenen vloer met vloerverwarming en in de woonkamer is er nog een heerlijke spekstenen houtkachel. Vanuit de woonkeuken is er toegang naar een gang, van waaruit u de ouderslaapkamer en de badkamer kunt bereiken. De ruime ouderslaapkamer beschikt over een ingebouwde kast en airconditioning. De badkamer is in 2020 nog geheel vernieuwd en beschikt over een dubbele wastafel, toilet en een riante inloopdouche met sunshower. Aan de andere zijde van de woonkeuken is de gang met de officiële voordeur, meterkast en toilet. Tevens is daar toegang naar de oude opkamer (thans kantoor), met daaronder de traditionele kelder.

Verdieping:
Overloop met ingebouwde kast met cv-opstelling. Separaat toilet. Totaal zijn er twee/drie slaapkamers. De eerste ruime slaapkamer is aan de rechterzijde en links van de overloop is er een ruime kamer die verdeeld is in twee ruimtes.

Tuin:
Voor, opzij en achter de woning ligt een verzorgde tuin. Naast de woonboerderij is er een ruime oprit voor de bijgebouwen. De tuin is voorzien van beregening.

Bijgebouwen:
Bakhuisje:
Een traditioneel bakhuisje, wat met recht goed bij de boerderij past en een voormalige kookruimte is geweest. Opgetrokken in steen en voorzien van dakpannen en vermoedelijk nog asbesthoudend dakbeschot. Afmetingen ca. 3.60 x 2.55

Tuinhuis:
Houten tuinhuis/veranda, welke af te sluiten is met glazen schuifwanden. Afmetingen ca. 4.20 x 4.30

Kapschuur/wagenloods:
Een ruime schuur, verdeeld als een wagenloods/carport en twee afzonderlijke bergingen met een ruime zolder. Aan de achterzijde van deze schuur is nog een klein gedeelte wat vanuit het naastgelegen perceel bereikbaar is en ook daardoor gebruikt wordt.
Opgetrokken in hout, voorzien van dakpannen en 27 zonnepanelen. Afmetingen ca. 8.85 x 5.60

Schuur:
Ruime en geisoleerde schuur. Opgetrokken in een stenen borstwering, gepotdekselde gevels en een dakpannen als dakbedekking. Voorzien van isolatie, cv-ketel, water en een ruime bergzolder. Afmetingen ca. 8.78 x 4.78 (begane grond)

Bijzonderheden:
De woning is gelegen op een perceel grond wat in erfpacht is uitgegeven door Geldersch Landschap. Daarvoor wordt jaarlijks een canon betaalt van momenteel € 8.955.32 (betaling 2x per jaar). De eerstvolgende indexatie aan de hand van het CPI cijfer, is 01-03-2024. Het erfpachtscontract loopt tot 01-03-2039. In overleg is een nieuw contract bespreekbaar voor een langere periode dan 2039. Daarbij zal dan de canon wel herzien kunnen worden. Informeer bij ons kantoor voor meer informatie hierover.

De achterliggende grond (ca. 1 ha) wordt door de huidige eigenaren gehuurd van Geldersch Landschap, wat mogelijk ook bespreekbaar zal zijn om dat huurcontract over te nemen.

Kenmerken woning:
Perceeloppervlakte: ca. 1.365 m²
Inhoud woning: 655 m³
Woonoppervlakte: 166 m²
Overige inpandige ruimte: 6 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 20 m²
Externe bergruimte: 136 m²
Lees meer

Kenmerken

Status Verkocht
Aanbod ID: 7375415
Bouwjaar: 1857
Woonoppervlakte: 166 m2
Perceeloppervlakte: 1365 m2
Inhoud woning: 655 m3
Gebouw gebonden buitenruimte: 20 m2
Externe bergruimte: 118 m2
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4
Aantal badkamers 1

Meer informatie of een bezichtiging plannen?

Bel 0341 21 74 54 Of stuur een bericht Plan een bezichtiging

Eigenschappen

Airconditioning

Cv ketel

Dakraam

Elektrische boiler eigendom

Elektrische verwarming

Glasvezel kabel

Houtkachel

Mechanische ventilatie

Natuurlijke ventilatie

Rookkanaal

Tv kabel

Vloerverwarming gedeeltelijk

Warmtepomp

Zonnecollectoren

Zonnepanelen

Locatie

Oude Garderenseweg 193 , 8075 PL Elspeet , Nederland

Plan een bezichtiging

Vul hieronder uw gegevens in voor het aanvragen van een bezichtiging. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Aanmelden updates stille verkoop