Kenmerken

Status: Verkocht
Bouwjaar: 1773
Woonoppervlakte: 277 m2
Perceeloppervlakte: 2171 m2
Inhoud woning: 1243 m3
Gebouw gebonden buitenruimte: 3 m2
Externe bergruimte: 100 m2
Aantal kamers: 8
Aantal slaapkamers: 6
Aantal badkamers: 1

Omschrijving

Het is maar zelden dat er een dergelijk unieke en instapklare VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ van zo’n hoog niveau afwerking, isolatie en authenticiteit beschikbaar komt. De markante hoeve is met ontzettend veel zorg, aandacht en vooral liefde compleet gerestaureerd in met name de periode tussen 2004-2007, maar zeker ook in de afgelopen jaren op hoog niveau onderhouden. Er staat een ‘boerderij’ die geen gelijke kent en met recht eigentijds en instapklaar te noemen is. Met respect voor de leeftijd van deze monumentale woonboerderij “Het Winckel”, is de restauratie zo grondig uitgevoerd dat het voldoet aan hedendaagse normen van (complete) isolatie, het comfort als vloerverwarming, dubbele beglazing en verrassend lage energielasten. Toch zult u gecharmeerd zijn van de authentieke elementen die gelukkig bewaard zijn gebleven. De prachtige oude gebinten, tegelplateau’s, bedstedes en ramen met roedeverdeling zijn zomaar voorbeelden van de sfeermakers in deze riante woonboerderij. Aan de buitenzijde ziet u al de weelderige dikke rieten deken, het strakke voegwerk en het glimmende schilderwerk als ‘visitekaartje’ van het hoge afwerkingsniveau. De strakke afwerking gaat ook intern door, waarbij het woonoppervlakte van maar liefst 277 m² op doordachte wijze is ingedeeld. Het is riant, maar toch intiem met diverse plezierige ruimtes gelijkvloers en vier slaapkamers en een tweede badkamer op de verdieping. Door de slimme toepassing van o.a. dakramen, maar ook door grote raampartijen is er een goede lichtinval en prachtig uitzicht over de in 2013 onder architectuur aangelegde tuin. De tuin met de monumentale eiken en lindes, fraaie borders, de boomgaard en het strakke gazon geven deze pure Veluwse hoeve de juiste uitstraling. Naast de woonboerderij is er nog een authentiek en eveneens gerestaureerd bakhuisje en een prachtig rietgedekt bijgebouw wat in de stijl van een Veluwse schaapskooi herbouwd is. Niet voor niets is dat ook een gemeentelijk monument en verkeert net als de woonboerderij in topconditie en biedt plaats aan ca. vijf auto’s en is voorzien van een grote bergzolder. Het zou indien gewenst ook uitstekend dienst kunnen doen als een mantelzorgwoning of kantoorruimte. Achter in de tuin is er nog een heerlijke veranda, met een schitterend zicht op de woonboerderij en de omliggende tuin. De ligging midden op het perceel van 2.171 m² laat zich het best omschrijven als een ‘eiland’ midden in Nunspeet. U woont hier namelijk in alle rust, privacy en ruimte op loop-/fietsafstand (!) van alle voorzieningen van het dorp Nunspeet. Het buitengebied richting het Veluwemeer is tevens enkele minuten lopen of fietsen, met anderzijds ook de befaamde bossen van de Veluwe eveneens op korte afstand. Het geheel wordt tekort gedaan om te beschrijven, maar moet u komen beleven en ervaren. Daarvoor bent u van harte uitgenodigd voor een bezichtiging. Kijk alvast op de website zwolsewegje100.nl of bel met ons kantoor voor het maken van een afspraak: 0341-217454.

BOUWKUNDIGE INFORMATIE
Woonboerderij:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd omstreeks 1773 en is destijds opgetrokken in steens muren. Tijdens de restauratie zijn de gevels voorzien van isolatie. Ook beschikt de boerderij over dak- en vloerisolatie. Nagenoeg de gehele woning is voorzien van dubbele beglazing m.u.v. de voorgevel doordat de boerderij een monumentale status heeft.

Dakbedekking:
In 2006 is het gehele dak vernieuwd waarbij een moderne onderschoten rieten dak constructie is toegepast. Er is een watervaste beplating, met daarop Derbicoat lapfix als onderlaag toegepast. In mei 2019 is onder toezicht van Monumentenzorg groot onderhoud uitgevoerd aan de rieten kap en jaarlijks wordt deze behandeld tegen algen- en mosgroei.

De gehele boerderij beschikt over houten kozijnen die om de twee jaar vakkundig worden geschilderd door een gerenommeerde schilder (in 2017 geheel opnieuw geschilderd in de authentieke kleurstelling).
Voor de verwarming en het warme water is er een CV combiketel (bouwjaar 2021) die tevens is aangesloten op de vloerverwarming van de begane grond. Daarnaast is er beschikking over een boiler en een tweetal mechanische ventilatiesystemen.
De gehele elektrische installatie inclusief groepenkast en het leidingwerk zijn ten tijde van de renovatie (2004) vernieuwd. T.b.v. brandveiligheid is er een integraal brandmeldsysteem. Tenslotte beschikt het pand over twee rookkanalen, waarvan er één is aangesloten op de open haard.
Alle deuren op de begane grond zijn voorzien van oorspronkelijke, met de hand gesmede klinken en gehengen.

Bakhuis:
Het bakhuis is tevens opgetrokken in steens muren en is geheel geïsoleerd, waaronder ook de betonnen vloer. Voor de verwarming is hier een gashaard. Tevens is er de beschikking over de aan- en afvoer van water, elektriciteit en een telefoonaansluiting. Het dak van het bakhuis is bedekt met fraaie antieke dakpannen.

Overkapping/veranda:
In 2018 is een fraaie overkapping geplaatst. Deze is opgetrokken in fraai Douglas hout en beschikt over elektriciteit en verlichting.

Schaapskooi:
Ook de schaapskooi beschikt over monumentale waarde. Hij is gebouwd middels een originele gebintenconstructie en aan de buitenzijde opgetrokken in steens muren. Tevens is er aan de buitenzijde gedeeltelijk gebruik gemaakt van ge-potdekselde wanden. De borstwering is compleet uitgevoerd in steen. De verzwaarde betonvloer is geïsoleerd. Tevens is er de beschikking over een gasaansluiting, en de aan- en afvoer van water. Het dak is bedekt met riet.

Houtopslag:
De houtopslag is gebouwd naar een model van een monumentale houtopslag in Openluchtmuseum Ootmarsum. Het is opgetrokken in houten gebinten met ge-potdekselde Douglas houten wanden. Het dak is afgedekt middels een fraaie antieke dakpan.

INDELING
Begane grond:
Bij binnenkomst aan de voorzijde via de originele rouw-/trouwdeur, treft u allereerst de royale hal, die voorzien is van een fraaie Turks hardstenen vloer. De gehele vloer op de begane grond m.u.v. de Opkamer is voorzien van vloerverwarming. Vanuit deze hal treft u aan uw rechterhand de genoemde Opkamer, met daaronder de provisiekelder. Een heerlijke werkplek of hobbykamer, die voorzien is van een bedstee en vaste kast, afgewerkt middels een massief eiken vloer. Aan uw linkerhand heeft u de toegang tot de ‘heerd’. Deze is momenteel in gebruik als eetkamer met een prachtige schouw, authentiek tegelwerk en bedstedes die nu in gebruik zijn als inloopkast. Naast het separate toilet zijn er nog een ruime bijkeuken en een badkamer. De bijkeuken is voorzien van de aansluitingen voor wasapparatuur en een vaste kast met Belgische hardsteen werkblad, de vloer is afgewerkt met antieke estriken. De badkamer beschikt over een inloopdouche, ligbad, dubbele vaste wastafel en diverse vaste kasten. Bij binnenkomst in de zeer riante woonkamer valt meteen het karakter u op, de gebinten zijn hier zichtbaar, een vloer van getrommeld marmer, een riante zandstenen schouw met open haard en openslaande deuren naar het terras. Aangrenzend de keuken die beschikt over een royale keukenopstelling met originele schouw. De keuken zelf is uitgevoerd in eikenhout met een Belgisch hardstenen werkblad, gasfornuis met ovens, een vaatwasser en dubbele spoelbak.

Verdieping:
Vanaf de overloop, die beschikt over een vide en met de hanebalken van de dakconstructie in het zicht, is er toegang tot de verschillende vertrekken op deze verdieping. In totaal een viertal slaapkamers waarvan een ouderslaapkamer, die beschikt over een inloopkast. Hier is tevens een doorgang naar een berging te vinden. Alle slaapkamers zijn voorzien van elektrisch bedienbare Velux dakramen. De badkamer beschikt over een douche, toilet, vaste wastafel en een designradiator. De volledige tussenvloer is voorzien van een geluidswerende en zwevende ondervloer. Middels vlizotrappen is er toegang tot de twee bergzolders.

Tuin:
Rondom de gehele woning ligt een heerlijke tuin waar u urenlang kunt genieten. De gehele tuin is in 2013 onder architectuur opnieuw aangelegd waarbij diverse beplantingen zijn gebruikt die het gehele jaar groen blijven. Ook zijn er diverse fraaie monumentale eiken- en lindebomen door te tuin te vinden. Er is de beschikking over een computergestuurde beregeningsinstallatie die is aangesloten op een eigen bronpomp. Tevens is er op verschillende plekken een drainagesysteem geplaatst t.b.v. afvoer van het hemelwater. Op meerdere plaatsten in de tuin zijn fraaie terrassen gerealiseerd. De bestrating is geheel in stijl van de boerderij uitgevoerd middels klassieke gebakken waaltjes. Tenslotte zijn er nog diverse fruitbomen door de gehele tuin te vinden waaronder appel-, peren- en pruimenbomen.

Bijzonderheden:
- Het betreft een unieke combinatie van historie en hedendaagse luxe en comfort die zelden van dit niveau beschikbaar zijn.
- De monumentale woonboerderij staat geregistreerd als gemeentelijk monument met een grote architectuur- en cultuurhistorische waarde, bouwaard, materialen en constructie.
- De complete restauratie van de boerderij in 2004-2007, maar ook daarna, zijn onder toezicht/beheer van Monumentenzorg uitgevoerd.
- Subsidiemogelijkheden i.v.m. de monumentale status.
- Inruil eigen woning is bespreekbaar.

Kenmerken
Perceeloppervlakte: ca. 2.171 m²
Inhoud woning: 1.243 m³
Woonoppervlakte: 277 m²
Externe bergruimte: 100 m²
Overige inpandige ruimte: 39 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 3 m²
Lees meer

Kenmerken

Status Verkocht
Aanbod ID: 5513798
Bouwjaar: 1773
Woonoppervlakte: 277 m2
Perceeloppervlakte: 2171 m2
Inhoud woning: 1243 m3
Gebouw gebonden buitenruimte: 3 m2
Externe bergruimte: 100 m2
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 6
Aantal badkamers 1

Meer informatie of een bezichtiging plannen?

Bel 0341 21 74 54 Of stuur een bericht Plan een bezichtiging

Eigenschappen

Cv ketel

Dakraam

Elektrische boiler eigendom

Glasvezel kabel

Mechanische ventilatie

Natuurlijke ventilatie

Open haard

Rookkanaal

Tv kabel

Vloerverwarming geheel

Locatie

Zwolsewegje 100 , 8071 RZ Nunspeet , Nederland

Plan een bezichtiging

Vul hieronder uw gegevens in voor het aanvragen van een bezichtiging. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Aanmelden updates stille verkoop