Kenmerken

Status: Verkocht
Bouwjaar: 1929
Woonoppervlakte: 80 m2
Perceeloppervlakte: 2466 m2
Inhoud woning: 1358 m3
Externe bergruimte: 18 m2
Aantal kamers: 5
Aantal slaapkamers: 2

Omschrijving

Terug in de tijd geeft vaak een warm gevoel, met de nostalgie van dat ‘alles’ vroeger beter was. Bij deze VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ/BOUWKAVEL gaat u ook terug in de tijd. Dat warme gevoel van herinneringen uit het verleden ademt deze boerderij in volle glorie uit. Diverse bedstedes, oude tegelplateau’s, grote haardpartijen met schouw en ja, zelfs een oude ‘doos’! Een boerderij die een geschiedenis herbergt, maar vooral ook kansen biedt. U kunt de boerderij restaureren of slopen en uw droomwoning hier gaan bouwen. De boerderij is zeer eenvoudig en gedateerd, maar daar ‘draait’ het hier niet om. Het plekje, de kansen en de mogelijkheden is waar u hier voor komt kijken. U woont hier namelijk fabuleus mooi, wegkijkend over de weilanden richting het Veluwemeer. Landelijk wonen lijkt hier uitgevonden te zijn, de koeien grazen voor uw deur en weilanden worden afgewisseld door houtwallen, boompartijen en sloten. In die setting en ambiance heeft u hier echt een buitenkansje. Dit soort plekjes zijn al schaars en wij garanderen u dat het alleen maar schaarser wordt. De boerderij wordt aangeboden op 2.466 m², met optioneel uit te breiden met meer grond voor bijvoorbeeld paardenliefhebbers.
De aanwezige bijgebouwen op het perceel zullen door en voor rekening en risico van verkoper gesloopt worden. In de nieuwe situatie kunt u uiteraard zelf een nieuw bijgebouw realiseren.
Het betreft een voormalig ‘boerenerf’, waarbij naast de boerderij (naast de bomenrij) op de plek waar nu de hooibalen liggen, een bouwkavel komt voor een vrijstaande woning. Door de flinke afstand tussen de beide toekomstige woningen, is privacy gegarandeerd en woont u hier ook niet in ‘the middle of nowhere’.

De huidige agrarische bestemming zal door verkoper gewijzigd worden naar een woonbestemming. Hiervoor is al een positief collegebesluit van het college van B&W van de gemeente Nunspeet. Om de bestemming definitief te krijgen dienen er nog een aantal stappen doorlopen te worden. De onderzoeken om die bestemming te verkrijgen zijn reeds in gang gezet. Daarna dient het formeel ingediend te worden en is er mogelijkheid voor bezwaar. De verwachting is dat eind 2020 de bestemming onherroepelijk kan zijn.
De verkoper zal voor zijn rekening het perceel kadastraal splitsen en laten inmeten. Het perceelsoppervlakte is daarom indicatief en kan (met een kleine marge) iets afwijken.

Er is al een kavelpaspoort, landinrichtingsplan en een moodboard aanwezig om een idee te geven van de toekomstige situatie.
Heeft u de wens samen met familie of vrienden te gaan wonen dan heeft u hier de mogelijkheid om deze wens werkelijkheid te laten worden door de naastgelegen kavel ook te kopen.
Aangezien het een woning betreft is er nog 2% overdrachtsbelasting van toepassing.

VOORONDERZOEK
De volgende onderzoeken zijn reeds in gang gezet:
- Bodemonderzoek t.b.v. een schoongrondverklaring
- Flora & Fauna onderzoek
- Quick-scan

Voor meer informatie of aanvullende documentatie bezoekt u de website varelseweg39.nl of belt u ons kantoor op 0341-217454

BOUWKUNDIGE INFORMATIE
De woning is gebouwd in 1929, is opgetrokken in steen en voorzien van steensmuren. De woning is voorzien van houten kozijnen, met deels dubbele beglazing. Dakbedekking middels een (oude) rieten kap. De woning is bouwkundig erg gedateerd en dient volledig gerenoveerd te worden.
De boerderij is aangesloten op elektra en water. Er is een septic tank aanwezig op het perceel alsmede glasvezel tot aan de voorgevel van de huidige boerderij.
Bij nieuwbouw kunt voor het aansluiten van uw nieuw te bouwen woning informatie inwinnen bij de website mijnaansluiting.nl

INDELING

Voorhuis:
Verdeeld over de voorkant van de woning in drie woonruimtes, waarvan de middelste met twee authentieke en originele bedstedes. Twee ruimtes beschikken over een haardpartij met een oude schouw en oude tegeltjes en nog een bedstede. De voormalige keuken geeft toegang naar een kleine kelder. Tenslotte is er aangebouwd een voormalige melkstal (van buitenaf bereikbaar). Vanuit de middelste woonruimte is er een deur naar de deel, met een gang aan de rechterzijde met bedstede en de oude ‘doos’/toilet.
Achterhuis:
Het gedeelte wat als achterhuis gezien kan worden is direct grenzend aan het voorhuis en bestaat uit een grote open ruimte (de deel), waarbij de betonvloer al verwijdert is en er dus zand op de grond ligt. De oude gebinten staan als constructie en u kijkt hier richting de nok. U kunt hier dus naar hartenlust een eigen indeling aan geven.

Bijgebouwen:
Voormalig bakhuis. Opgetrokken in steen. Afmetingen ca. 3.80 x 4.80 meter.
De overige bijgebouwen zullen gesloopt worden.

Kenmerken huidige situatie:
Perceeloppervlakte: ca. 2.466m²
Inhoud woning: 1.358 m³
Woonoppervlakte: 80 m²
Overige inpandige ruimte: 159 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: 0 m²
Externe bergruimte: 18 m²

Bij nieuwbouw kan er:
Inhoud: maximaal 1.241 m³ incl. bijgebouwen
Bebouwd oppervlakte: 120 m² woning en max. 150 m² bijgebouwen
Goothoogte: ca 3-4 meter
Nokhoogte: 9 meter
Lees meer

Kenmerken

Status Verkocht
Aanbod ID: 5201455
Bouwjaar: 1929
Woonoppervlakte: 80 m2
Perceeloppervlakte: 2466 m2
Inhoud woning: 1358 m3
Externe bergruimte: 18 m2
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 2

Meer informatie of een bezichtiging plannen?

Bel 0341 21 74 54 Of stuur een bericht Plan een bezichtiging

Eigenschappen

Gaskachels

Geen

Mogelijkheid voor open haard

Natuurlijke ventilatie

Rookkanaal

Locatie

Varelseweg 39 , 8077 RB Hulshorst , Nederland

Plan een bezichtiging

Vul hieronder uw gegevens in voor het aanvragen van een bezichtiging. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Aanmelden updates stille verkoop